header

 

Konferences 2019. gadā 

____________________________________________________________________________________________

10.05.2019.

LPA
aicina Jūs uz izglītojošu konferenci
“Jaundzimušo skrīninga aktualitātes Latvijā”

2019. gada 10. maijā plkst. 14:00

Rīgas Stradiņa universitātes Hipokrāta auditorijā
Dzirciema ielā 16, Rīgā

Reģistrācija, kafija un uzkodas no plkst. 13.30

Programma:

14.00 "Jaundzimušo skrīningā iekļautās metabolās slimības. Fenilketonūrija. Galaktozēmija. Biotinidāzes deficīts."
Madara Mašinska, BKUS Reto slimību koordinācijas centra pediatre ar kompetenci retajās slimībās
Diskusija (40 min.)

14.40 "21. hidrokilāzes deficīta skrīnings"
Iveta Dzīvīte- Krišāne, BKUS virsārts, bērnu endokrinologs
Diskusija (30 min.)

15.10 "Iedzimtas hipotireozes skrīnings"
Irēna Rinkuža, BKUS, bērnu endokrinologs
Diskusija (30 min.)

15.40 "Cistiskās fibrozes skīnings"
Elīna Aleksejva BKUS, bērnu pneimonologs
Diskusija (30 min.)

16.10 "Skrīninga parauga kvalitāte - rezultātu ticamības nodrošinājums"
Dagne Grāvele, BKUS laboratorijas virsārsts
Diskusija (30 min.)

Pasākumu atbalsta un dalībniekus reģistrē:

 ____________________________________________________________________________________________ 

26.04.2019.

Latvijas Pediatru Asociācija
aicina ārstus un aprūpes speciālistus uz izglītojošu semināru:

1. tipa cukura diabēta ārstēšanas aktualitātes bērniem


Laipni aicināti 2019.gada 26. aprīlī plkst. 13:00 konferenču zālē 1. stāvā, viesnīcā “Hotel Amrita”, Rīgas ielā 7/9, Liepājā

Darba kārtība:

13:00 - 13:30 ierašanās, reģistrācija

13:30 - 15:00 1. tipa cukura diabēta diagnostiskie kritēriji. Insulīna terapijas veidi un jaunumi, paškontroles nozīme.
Dr. Una Lauga Tuņina, bērnu endokrinologs, BKUS Diabēta vienības vadītāja

15:00 - 15:30 kafijas pauze

15:30 - 16:15 Dažādas situācijas 1. tipa cukura diabēta ārstēšanā.
Diabētiskās ketoacidozes ārstēšana. Ar cukura diabētu saistītie psiholoģiskie jautājumi. Jaunās tehnoloģijas diabēta ārstēšanā.
Dr. Una Lauga Tuņina, bērnu endokrinologs, BKUS Diabēta vienības vadītāja

16:15 - 17:00 Insulīna injekciju tehnika. Insulīna sūkņa terapija (teorētiskā un praktiskā daļa)
Glikēmijas paškontroles iespējas, jaunumi. Uztura plāns cukura diabēta pacientiem. Fiziskās aktivitātes pacientiem ar cukura diabētu.
Ilze Veilande, BKUS Diabēta vienības diabēta māsa

____________________________________________________________________________________________

17.05.2019.

Latvijas Pediatru Asociācija
aicina ārstus un aprūpes speciālistus uz izglītojošu semināru:

1. tipa cukura diabēta ārstēšanas aktualitātes bērniem


Laipni aicināti 2019.gada 17. maijā plkst. 13:00 konferenču zālēs 1. un 4. stāvā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Inženieru ielā 60, Ventspilī

Darba kārtība:

13:00 - 13:30 ierašanās, reģistrācija

13:30 - 15:00 1. tipa cukura diabēta diagnostiskie kritēriji. Insulīna terapijas veidi un jaunumi, paškontroles nozīme.
Dr. Una Lauga Tuņina, bērnu endokrinologs, BKUS Diabēta vienības vadītāja

15:00 - 15:30 kafijas pauze

15:30 - 16:15 Dažādas situācijas 1. tipa cukura diabēta ārstēšanā.
Diabētiskās ketoacidozes ārstēšana. Ar cukura diabētu saistītie psiholoģiskie jautājumi. Jaunās tehnoloģijas diabēta ārstēšanā.
Dr. Una Lauga Tuņina, bērnu endokrinologs, BKUS Diabēta vienības vadītāja

16:15 - 17:00 Insulīna injekciju tehnika. Insulīna sūkņa terapija (teorētiskā un praktiskā daļa)
Glikēmijas paškontroles iespējas, jaunumi. Uztura plāns cukura diabēta pacientiem. Fiziskās aktivitātes pacientiem ar cukura diabētu.
Ilze Veilande, BKUS Diabēta vienības diabēta māsa

____________________________________________________________________________________________ 

 

LPA
aicina Jūs uz izglītojošu konferenci
“Imunizācijas nedēļas ieskaņai: vakcinācijas aktuālie jautājumi”

2019. gada 17. aprīlī plkst. 14:00

Rīgas Stradiņa universitātes Hipokrāta auditorijā
Dzirciema ielā 16, Rīgā

 

Reģistrācija, kafija un uzkodas no plkst. 13.30

14.00 Mikrobioms un slimības, Prebiotikas, probiotikas un simbiotikas40 min. Profesore I.Grope

14.40 Zināmais un noslēpumainais par Masalām. 40 min. Doc.L.Čupāne
15.20 Iedzimta CMV infekcija – ko būtu vērts zināt. 40 min. Doc.L.Smane

16.00 Rota vīrusa infekcija Latvijā vakar un šodien. 30 min. Ass. G.Laizāne

16.30 Vakcinācija riska grupas pacientiem. 40 min. Asoc.prof. D.Zavadska 

Pasākumu atbalsta un dalībniekus reģistrē:

  

____________________________________________________________________________________________